lørdag, januar 23, 2010

Dørklinker fra Jernia

Må jo ha nye klinker når dørene blir så fine og nymalte:)

Veldig fine til den prisen:) 109,-

Dørene er nå ferdig. 2 ganger med grunning og 2 ganger med toppstrøk:) Hvitt og fint, me like:)


En gammel traver kommer frem fra støvet:)

Var nede i kjelleren hos mamma og pappa idag å hentet min gamle gyngehest:) Er den ikke så søt;);) Hihi:)

Den må da være 30 år snart:)

Planen er å stæsje den litt opp igjen så den kan stå til pynt her i huset:) Spørs om Vardar blir litt stusset bak i morgen:)


torsdag, januar 21, 2010

Gikk løs på dørene idag:)

Egentlig var planen å vente med å male dører til jeg var ferdig med absolutt alt annet:) Men nei.....når jeg får lyst til å male dører så gjør jeg det:)

Det som er litt kjedelig med dørene er at de er helt flate, uten noen liste/vinduer (eller hva det nå kalles). Men planen er å jukse litt å lage noen fake. Tenker rett å slett på å kjøpe noen fine tynne lister å lime på dørene. Det gir de litt mer liv vil jeg tro....vi får se hva det blir til etterhvert:)

Gamle dørklinker er heller ikke særlig samarbeidsvillige synes jeg...fikk de ikke av (det var like før jeg brukte vill og hysterisk vold, men klarte å besinne meg) så de får bare henge på til jeg finner det riktige verktøyet til å ta av den j.... lille splinten som er fanden selv....:) Jeg smiler nå men jeg gjorde ikke det isted;) Planen er jo å bytte ut alle sammen så av skal de!!!:)

Grunnet soveromsdøren og døren opp til loftet før jeg tok listene rundt verandadøren og døren selv:)


lørdag, januar 16, 2010

Fresher opp bestemors gamle kjøkkenstol

Hadde planer om å male meg videre innover i stuen på lister idag men av alle ting så glemte jeg helt at jeg var tom for maling fra igår!!! Kunne jo rukket butikken opptil flere ganger OM jeg hadde husket på det:)

Så, i mangel på noe å gjøre - for noe skulle jeg gjøre!- fant jeg frem bestemors gamle kjøkkenstol som sto igjen i boden her, vasket den og fant frem noe gammel maling jeg hadde med på flyttelasset.

Grunnet den en gang nå så får den stå å tørke før det blir ett lag til. Toppstrøket blir vel antikkhvit tenker jeg å så finner jeg ett fint stoff å trekker om puten. Har planer om noe skriblerier på toppen men vi får se:)

Da det var gjort tok jeg meg en runde med akryl"gønner`n" å fikk tettet litt lister og div:) Så jeg fikk da unnagjort noen timer med vettu ærbe idag også:)



Endelig kom maleånden på besøk igjen:)

Trodde den var forsvunnet for godt men neida, den hadde nok bare tatt en litt lenger juleferie:)

Har vært skikkelig kaldt en god stund nå så har rett og slett ikke tatt i malekosten siden lenge før jul - har hatt nok med å stappe ved i ovnen for å prøve å holde huset litt lunk;);) Men nå er det bedre tider å i dag fikk jeg brått lysten igjen:)

Så jeg gikk løs på taket i gangen oppe som kun var grunnet en gang. Gikk over det to ganger til med grunning - suger skikkelig de gamle brune takplatene men nå tror jeg det er klart for ett strøk med takmaling:)

Kastet meg over listene i gangen også. Grunnet en gang fra før av så idag fikk de ett strøk med listmaling før jeg grunnet meg videre rundt hjørnet å den ene gulvlisten i stuen:) Men da var det stopp på listmalingen så jeg må kjøpe mer på mandag:) Men ser meg fornøyd med dagens jobb-godt å komme litt i gang igjen:)

Noen bilder med mobil må det bli. Men kvaliteten blir desverre så som så og yter ikke resultatet rettferdighet er jeg redd;) Men det får gå:)

Jeg blir stadig fasinert over hvilken underverker maling og litt sparkel kan gjøre:)









Kjøpte meg en 2 seter sofa i samme som den jeg har i 3 seter her om dagen. Ble litt bedre i stuen med en gang - så slipper folk å sitter oppå hverandre når de kommer på besøk også:)

Gleder meg bare til jeg er ferdig med å male vinduene OG taket i stuen. Det hvite gjør lissom alt i kontrast til de antikkhvite veggene:) Gardinene er helt grufulle men de får gå til jeg finner noen fine liftgardiner. Jeg liker IKKE vanlige gardiner nemlig:) Ja ja, det kommer seg iallefall:)